FM 2016: Yeni Özellikler


Football Manager 2016 ne zaman piyasaya çıkacak, yeni özellikler neler olacak derken SI Games duyurusunu yaptı ve kesin çıkış tarihini verdi. İlk etapta yüzeysel olarak bahsedilen FM 2016 yeni özellikleri zaman geçtikçe daha ayrıntılı bir şekilde dile getirilmeye başlandı. İşte bu özelliklerden 13 tanesi;




  1. Football Manager Touch sayesinde masaüstü bilgisayarınızda başladığınız kariyerinizi kaydedip tabletinizde devam edebileceksiniz. Bu sayede oyuna 7/24 erişim imkanınız olacak. İşe veya okula giderken yolda da menajerlik maceranıza devam edebileceksiniz.

  2. Fantasy Draft Modu sayesinde 32 kişiye kadar çevrimiçi oyun heyecanı yaşayabileceksiniz. Madden ve FIFA 16'da da benzeri uygulamaların yapılmış olması ve gayet popüler olması SIGames'i harekete geçirdi ve Fantasy Draft modunu yeni versiyona eklediler. Her takım için belirlenen aynı bütçeyle başlayacaksınız ve bu bütçeyi kullanarak istediğiniz oyuncuları satın alarak bir takım oluşturacaksınız. Ama unutmayın, her oyuncudan sadece bir tane var ve en iyi oyuncular için tüm menajerler mücadele verecek.

  3. Yeni Kulüp oluşturma modu sayesinde FM Editör'e ihtiyaç duymadan sıfırdan bir takım oluşturabileceksiniz. Herhangi bir takımın yerine yeni bir takım oluşturacaksınız, bu yerine geçilen takım oyundan tamamen yok olmayacak, sadece o kariyer kayıdından çıkacak. İsterseniz de üst düzey bir ligi en alt lige taşıyıp oradan yukarıya çıkarmaya çalışabileceksiniz.

  4. Menajer görüntüsünü değiştirebileceğiniz, her türlü fiziksel özelliğine ve kıyafet seçimine karar verebileceğiniz bir seçenek mevcut. Böylece saha kenarında durduğunuzda nasıl görüneceğinize karar verebilirsiniz. İster bir Fatih Terim olun isterseniz de Şenol Güneş, tercih size kalmış.

  5. İstatistikleri hepimiz severiz, ne kadar çok o kadar iyi. Maç sonunda maçla ilgili çok daha ayrıntılı istatistiklere ulaşabileceğiz.

  6. Çok daha detaylı transfer görüşmeleri yapılabilecek. Pek çok yeni sözleşme detayı sayesinde anlaşma yaparken çıkmaza girmekten kurtulacağız.

  7. Duran Toplar oluşturucusu sayesinde maçtan önce taktik ayarladığınız sırada oyuncuların neler yapacağını, hangi pozisyonlarda durup nasıl harekete geçeceklerini görsel olarak takip edebileceksiniz.

  8. Yönetim ve basınla konuşurken çok daha fazla seçeneğiniz olacak. Eski FM versiyonlarındaki yetersiz seçenekler yüzünden söylemek isteyip de söyleyemediklerinizi FM 2016 ile dile getirebileceksiniz.

  9. Kendinize ligde yeni düşmanlar edinebilmeniz çok daha rahat olacak. Tüm lig boyunca hiç yenemediğiniz bir takımı playoff'larda saf dışı bıraktığınızda, kendinize dişli bir düşman yaratabileceksiniz.

  10. 3D oyun motoru eski versiyona göre çok daha iyi olacak. 2000 yeni animasyon sayesinde maçları izlerken gerçekçiliği çok daha yüksek olarak hissedeceksiniz. Ayrıca maçı saha kenarında menajerin durduğu yerden izleyip, bağırıp taktik vererek izleyebileceksiniz ki bu gerçekçiliği oldukça yükseltiyor olacak.

  11. Oyundaki sakatlıkların daha nadir olmasını beklemeyin, ama çok daha gerçekçi sakatlıklar ve iyileşme süreleri olacak. SI Games gerçek doktorlar ve fizyoterapistlerle çalıştı ve bu konuda olabildiğince gerçeğe yakın ayarlamalar yaptı.

  12. Lig ve kupa mücadeleleri için hazırlanan sayfalar çok daha iyi ve detaylı olacak. Hangi mücadeledeyi istiyorsanız sayfa sayfa dolaşmadan rahatlıkla istatistiklerine ulaşabileceksiniz.

  13. Football Manager ruhunu kaybetmeden arayüzde yapılan değişiklikler, eski versiyonlara göre çok daha kullanışlı olmuş. Kadro, taktik, haberler gibi bölümlerin arayüzleri kullanması ve takip etmesi daha kolay bir hale getirilmiş.


Yorumlar