Antrenör Özellikleri


İyi bir antrenman tesisi kadar bu tesislerde çalıştıracağınız antrenörler de önemli. Hangi antrenman için hangi antrenör iyidir nasıl karar vereceksiniz? Antrenman kalitesini yükseltmek için ne yapmalı? En iyi antrenör özellikleri hangileri? İşte FM 2015'te tüm bunlar için antrenör işe alırken aşağıdaki özellikleri dikkate almak gerekiyor.



Öncelikle hangi yeteneği çalıştırıyor olursa olsun Football Manager 2015'de tüm antrenörler için olmazsa olmaz 3 özellik var. Bunların antrenörün ortalama yıldız değerine katkısı çok önemli. DİSİPLİN SEVİYESİ, MOTİVASYON ve KARARLILIK. Bu üç özellik antrenman sahasında antrenörün çalışma kalitesini belirliyor ve buna bağlı olarak yıldız değerleri artıyor. Bu üçlünün yanında UYUM da farklı dil konuşan antrenörlerin takıma daha çabuk uyum sağlamasını sağlar.

Takımınız finansal olarak iyi durumdaysa yönetimden antrenör imkanlarını yükseltmesini isteyin. Antrenman için de her alan için o alanda uzmanlaşmış antrenörleri alın. Bu antrenörleri seçerken yukarıdaki 3 özelliğin dışında dikkat edilmesi gerekenler şunlar;

Kondisyon Antrenörü
İlk kısımda yer alan güç ve aerobik için KONDİSYON ANTRENÖRLÜĞÜ özelliği olmalı.

Taktik Antrenörü
Taktikler kısmı için TAKTİK özelliği önemli.

Top Kontrol Antrenörü  
Top kontrol antrenörü için öncelikli olarak TEKNİK, ikincil olarak da daha az önemli olan ZİHİNSEL.

Savunma Antrenörü
Savunma için en önemli olan yetenek SAVUNMA, ikincil olarak da TAKTİK gerekiyor.

Hücum Antrenörü
Hücum için gereken HÜCUM yeteneği en önemlisi, daha sonra da ikinci planda yine TAKTİK yeteneği var.

Şut Antrenörü
Şut antrenmanı için en önemli olan antrenör yeteneği TEKNİK, ikinci olarak da HÜCUM gerekiyor.

Kaleci Antrenörü
Şut durdurma ve elle kontrol için KALECİLER özelliği lazım.


Çift özellik isteyen antrenman bölgeleri için birincil olarak verdiğim özelliklerin antrenör kalitesine etkisi, ikincillere göre daha fazla.

Disiplin seviyes, motivasyon ve kararlılık üçlüsünde de benim kişisel tercihim en az 13-14 olması. Ama bu en üst lige çıkıldığında. Düşük seviyeli bir ligdeyseniz zaten kaliteli antrenörleri takıma kazandırmanız çok zor.


Lisans derecesinin de önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Bunun yanında geçmişte futbol kariyeri olan ve milli takımda oynamış olan antrenörlerin de daha faydalı olduğu söyleniyor.







Fotoğraftaki iki antrenörün de kondisyon özelliği 20 olmasına rağmen birisi 5 yıldız, diğeri ise 4.5 yıldız alıyor. Disiplin, motivasyon ve kararlılık özelliklerinin yüksek olması o son yarım yıldızı kazandırıyor Damian Roden'e.

Yorumlar