Football Manager 2015 Rüya Takım - En İyi İlk 11



FM 2015 oynarken, maç sırasında rakip oyuncu için "keşke takımda olsa" dediğiniz oluyordur. Bu fikirden yola çıkarak bir rüya takım oluşturduk. Katılırsınız veya katılmazsınız bilemem ama liste pek de fena değil.

Rüya takımı oluştururken 4-3-3 taktiğini kullanacağız. Defans dörtlüsü kanatlarda iki bek ve ortada iki stoperden oluşacak. Orta saha üçlüsü bir defansif orta saha, bir klasik orta saha bir de ofansif orta sahadan oluşacak. İleri üçlüyse iki kanat oyuncusu ve bir forvetten oluşacak. Oyuncuları seçerken mevcut yeteneklerine ve özelliklerine bakacağız. Ülkesi, takımı, başarıları gibi kriterler hesaba katılmayacak. Seçilen oyuncuların pozisyona yatkınlığı doğal olmalı.

Kaleci - Manuel Neuer - Bayern Münih

İkinci sıradaki Thibaut Courtois'in açık ara önünde birinci gelen Neuer, bu pozisyon için rakipsiz.

Sol bek - Jordi Alba - Barcelona

Zor doldurulan bir mevki için mükemmel bir oyuncu. Çok fazla rakibi vardı ama mevcut yeteneği sayesinde bir adım öne geçti ve yerini kaptı. İkinci sırada gelen David Alaba potansiyel olarak Jordi'den çok daha iyi.

Stoper (merkez sol) - Thiago Silva - PSG

Bu mevki için çok seçenek vardı ama Thiago küçük bir farkla da olsa yerini kaptı. Diğer tüm stoperlerden özellik, potansiyel yetenek olarak da üstün.

Stoper (merkez sağ) - Sergio Ramos - Real Madrid

Sergio Ramos bu mevki için Jerome Boateng'le başa baş bir mücadele verdi ama sonunda galip çıktı. Mevcut yetenekleri aynı olması yüzünden potansiyel yeteneklerine bakıldı ve Ramos ipi göğüsledi.

Sağ bek - Philipp Lahm - Bayern Münih

Rüya takımdaki en genç oyuncu olmasına rağmen her menajerin bu pozisyon için tercih etmesi gereken bir futbolcu. Bu pozisyon için bir diğer seçenek de Man.U dan Rafael olabilir.

Defansif Orta Saha (merkez) - Andrea Pirlo - Juventus

Yaşı sizi şaşkınlığa düşürebilir ama rüya takımın en yaşlı oyuncusu olan Pirlo, bu pozisyonu Xabi Alonso gibi yıldızların elinden kapabildi. Yaşına rağmen ölümcül pasları ve mükemmel frikikleriyle oyunu çevirecek bir performans sergileyebiliyor.

Orta Saha (merkez) - Yaya Toure - Manchester City

Gerçek hayattaki mükemmel performansı Football Manager 2015 bilgisayar oyununda da mevcut. Vidal, Iniesta gibi yıldızları geçerek takımdaki yerini aldı.

Ofansif Orta Saha (merkez) - David Silva - Manchester City

Yine bir M.City oyuncusu en iyi ilk 11'de yerini aldı. Silva mükemmel bir klasik oyun kurucu nasıl olması gerekiyorsa öyle. Mükemmel teknik ve zihinsel yeteneklerinin yanında fiziksel yeteneklerinin üstünlüğü ona bu pozisyonu kazandırdı. Juan Mata, Mesut Özil gibileri geride bıraktı.

Ofansif Orta Saha (sol) - Cristiano Ronaldo - Real Madrid

Ronaldo, takım arkadaşı Bale'nin hemen önünde birinci olarak bu pozisyonu kaptı. Modern futbolun en iyi oyuncuları dendiğinde Ronaldo'yu es geçmek olmazdı.

Ofansif Orta Saha (sağ) - Arjen Robben - Bayern Münih

Robben; T.Muller, Pedro gibileri geride bırakarak OOS sağ pozisyonunu aldı. Zihinsel olarak kuvvetli, teknik olarak kusursuz. Bu pozisyonun vazgeçilmezi.

Forvet (merkez) - Lionel Messi - Barcelona

Ronaldo gibi Messi de modern futbolun en iyilerinden birisi. Doğal gol atma becerisi, beklenmedik anlarda sonuca gidebilmesi onu bu pozisyon için en iyi aday yapıyor. Aguero, Ibrahimovic, Falcao gibilerin liste dışı kalmasına sebep oldu.


Sizin kriterleriniz farklı olabilir, oyuncu tercihleriniz farklı olabilir. Sizin hayalinizdeki en iyi ilk 11 kimlerden oluşuyor?

Yorumlar