Altyapı Sorumlusu: FM 2015

Football Manager oynarken takımınızın uzun vadede başarılı ve kazançlı çıkmasını istiyorsanız, altyapınıza önem vermeniz doğru olacaktır. Bunun için de en önemli faktörlerden birisi, iyi bir altyapı sorumlusu bulmak.



Daha önce personel görevleri başlığında bahsettiğimiz gibi, altyapı sorumlusu birçok sorumluluk üstlenebilir. Ama bunlardan en önemlisi, ileride wonderkids listesine girebilecek, potansiyeli olan genç yetenekleri bulup takıma kazandırmaktır.

Altyapı sorumlusu için en önemli özellikler: Oyuncu potansiyel değerlendirme, gençlerle çalışma. Bu iki özelliğin doğrudan etkisi var. Bunun yanında, kararlılık ve motivasyon özelliklerinin de arama yaptığı bölgelerde daha uzun araştırma yaparak daha iyi oyunculara ulaşmasını sağladığı da söyleniyor.

Bunun yanında gözlemcilik bilgi seviyesi de, altyapı sorumlusunun bilgi sahibi olduğu ülkelerde daha iyi sonuçlar almasını sağlıyor. Altyapı sorumlusu, oyuncu bulurken kendi kişiliğine benzer kişilikte futbolcular bulmaya meğilli oluyor. Bu yüzden altyapı sorumlusunun pozitif bir kişilikte olmasına özen göstermekte fayda var. Ek olarak, altyapı sorumlusunun itibarının yüksek olmasının, daha çok oyuncu çekmesini sağladığı söyleniyor.

Altyapı sorumlusu, kendi taktiksel tercihlerine uygun oyuncular bulmaya çalışacaktır, bu yüzden kendi tercihlerinize uyan bir altyapı sorumlusu bulmanızda fayda var.

Yorumlar