Defans Merkez Önerisi - Football Manager 2016


Gol kaçırmak da gol yemekle aynı etkiyi yapsa bile bizde daha çok gol yiyen yerden yere vurulur. Medyada, kahve köşelerinde kulakları çınlatılan oyuncular genelde defansta ya da kalede oynar. Menajer olarak payınıza düşen haşlamalardan uzak durmaya çalışıyorsanız bu listeyi dikkate alın.

Football Manager 2016'da kalitesi tartışılmayan Gerard Pique gibi defans oyuncularının yanında, takımınızda merkez defans pozisyonunu uzun yıllar boyunca sağlama alacak oyuncular da mevcut. İşte bu listede bu tür oyuncular yer alıyor. Bazılarını transfer eder etmez hemen oynatabilirsiniz, bir kısmını da alıp 1-2 sezon eğittikten sonra ister oynatırsınız ister Barcelona veya Real Madrid'e satarsınız. Listedeki tüm oyuncular 10-15 sezon süren kariyerlerde kendilerini göstermiştir, kısacası gözünüz kapalı alabilirsiniz.


1- Aymeric Laporte
Henüz 21 yaşında olmasına rağmen kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Pahalı bir transfer olarak görebilirsiniz, ama en az 10 sene defansın merkezini garantiye almış olursunuz. Parası olanlar için iyi bir yatırım.

2- Alessio Romagnoli
Ufak bir rütuş gerekebilir, ama iyi bir antrenman programının halledemeyeceği bir şey değil. Aldığınız gibi takımda oynayabilir, ayrıca gelişimi de çok hızlı.

3- Emanuel Mammana
Mammana hem ucuz hem de dehşet yeteneklere sahip. Defansı hemen emanet edemeyebilirsiniz ama yakın gelecekte dünya klasında bir defans oyuncusuna sahip olmak istiyorsanız süper bir yatırım olacaktır.

4- John Stones
Hangi takımın başında olursanız olun, aldığınız gibi oynatabileceğiniz bir defans (merkez) oyuncusu. FM 2016 defans oyuncuları arasında üst sıralarda yer almakta.

5- Daniele Rugani
Defansta harikalar yaratacak olan bir oyuncu. Ne kadar erken transfer ederseniz o kadar iyi çünkü fiyatı bir anda fırlıyor. En büyük takımları peşinde koşturacak kalitede bir yıldız olmaya aday.

6- Grzegorz Krychowiak
Umarım ismini doğru yazmışımdır dedirten türden bir isme sahip olan bu defans merkez oyuncusu, takımınızın tüm defansını çekip çevirebilecek zihinsel özelliklere sahip. Süper yıldız adayı değil ama istikrarlı ve garanti bir performans istiyorsanız Grzegorz'u düşünmeden transfer edin.

7- Jerry St. Juste
Listenin en ucuz defans oyuncusu olan Juste, henüz 18 yaşında olması nedeniyle ufak bir gelişim süreci geçirdikten sonra yüzünüzü güldürmeye başlıyor. Eğer sabrınız varsa 2-3 sezon içinde defansınızın ortasında bir yıldız oynatırsınız.

8- Jairo Riedewald
Defans merkez pozisyonunun yanı sıra defansif orta saha olarak da görev alabilen Riedewald, takımınız için önemli bir futbolcu olacaktır.

9- Riechedly Bazoer
Bazoer, çoğu merkez defans oyuncusunda görebileceğiniz yeteneklere sahip. Ama diğerlerinden en iyi farkı henüz 18 yaşında olması ve bu yetenekleri daha da yükseltecek olması. Hem ucuz hem de geleceği parlak, oyuncu eğitmekten anlarım diyorsanız mutlaka ama mutlaka transfer edin.

10- Yaroslav Rakitskyi
Fiziksel ve zihinsel özellikleri üst seviyede. Fiyatı biraz yüksek gibi, ama Football Manager 2016'da defans merkez pozisyonunda kötü bir sürpriz yaşamak istemiyorsanız Yaroslav'ı transfer edin.

Yorumlar