FM 16 - En İyi Sol Bekler


Football Manager 2016 için hazırladığımız bu listede David Alba ve Marcelo gibi dünyaca ünlü sol bekler yer almayacak, onlar gibi süper starlar için zaten bir listeye gerek yok. Bu oyuncuları almak için astronomik transfer bedelleri bile bazen yetmeyebilir. Sizin için hazırladığımız bu liste üst düzey takımlarınızda oynatabileceğiniz veya gelecekte parlayacağı garanti olan wonderkidlerden oluşmaktadır.



Futbol dünyasında sol bekler (sağ bekler kadar) hak ettikleri ilgiyi ve değeri görmemektedirler. Fakat doğru kullanıldıklarında takımınız bir üst düzeyde mücadele vermeye başlar. İleri kanat oyuncularına doğru destek sağlandığı zaman ofansif açıdan büyük bir değişim gözleyebilirsiniz. İşte yüzünüzü kara çıkarmayacak sol bek mevkisi için 10 transfer önerisi:


1. Jose Gaya
Sadece 20 yaşında olan Gaya, hızlı, fit ve zihinsel olarak da kuvvetli bir sol bek oyuncusu. Henüz gelişiminin yavaşlamamış olması onu istediğiniz şekilde eğitme imkanı veriyor. Maçlarda şans verirseniz de bu gelişime büyük faydası olacaktır. Büyük bir idda gibi görünebilir ama Gaya birkaç yıl içinde oyundaki sayılı sol beklerden olacaktır. Ne kadar erken imza attırırsanız o kadar karlı çıkarsınız.


2. Ricardo Rodriguez
Henüz 22 yaşında olmasına rağmen Rodriguez en iyi sol bekler arasına girdi bile. Wolfsburg'un İsviçreli defans oyuncusu pahalı olabilir, ama takıma sağlayacağı katkı bu paranın karşılığını fazlasıyla almanızı sağlayacaktır.


3. Faouzi Ghoulam
Listenin ilk iki sırasındaki oyuncular gibi Ghoulam da ileride patlama yapacak sol bekler arasında yer alıyor. Napoli'nin bu defansif oyuncu için istediği ücret fazla gibi görünse bile karşılığını alacağınız garanti.


4. Guilherme Arana
Listenin en genci olan bu sol bek oyuncusunu o pozisyonda ihtiyacınız olmasa bile mutlaka almalısınız. 17 yaşındaki bu genç yetenek, hemen bir sonraki doğum gününde diğer kıtalara transfer olmaya hazır olacak. Hiç düşünmeden alınması gereken bir futbolcu, sadece en iyiler arasında yer almakla kalmayacak, bir süperstar olacak.

5. Zeca
Premier Lig'de kendine çoktan yer bulmuş olan bu sol bek, 20 yaşında olmasına rağmen çok yüksek özelliklere sahip. Bu oyuncuyu aldıktan sonra bu yüksek yetenekleri mükemmel bir seviyeye çıkarmak sizin elinizde. Eğer hemen oynamaya hazır, ileriye dönük, sağlam, güvenilir bir sol bek arıyorsanız bu futbolcuyu kaçırmayın.


6. Rene
İlk bakışta benzer yetenekteki diğer sol beklere göre biraz daha pahalı görünebilir, ama Rene üst düzey takımınızda ilk 11'de maçlara çıkmaya hazır, kendisini kanıtlamış bir sol bek oyuncusu. Yetenekleri de sadece daha ileriye gidebilir, kötü bir sürprizle karşılaşma ihtimaliniz yok.



7. Jetro Williams
Orta seviyedeki takımınızı üst düzey mücadele içine sokabilecek olan Williams, PSV'den ayrılmaya başta biraz gönüllü olmayabilir. Ama ilginizi devam ettirir ve transferi noktalamayı başarabilirseniz harcadığınız vakte değecektir. Hızı ve teknik özellikleri sizi şaşkına çevirecek.


8. Jorge
19 yaşındaki Jorge, Flamengo'nun en parlak genç oyuncularından bir tanesi. Onu iyi bir sol bek yapan defansiz özelliklerinin yanında "bitiricilik" dahil olmak üzere ofansif özelliklerinin de yüksek olması, onu takımın vazgeçilmezlerinden birisi haline getirecektir.


9. Danny Rose
Yeteneklerine baktığınızda dünya standartlarında bir sol bek olacağını düşünmeyebilirsiniz, ama hız ve hızlanma özelliklerinin yüksek olması onu vasat sol bekler arasından alıp üst sıralara yerleştiriyor. 24 yaşındaki oyuncunun çok yönlü olması, onu birçok farklı pozisyonda da oynatabilmenizi sağlıyor.


10. Achraf Lazaar
İsmini hatırlaması zor olabilir ama bu onun kötü bir sol bek oyuncusu olduğu anlamına gelmiyor. Transfer edebilirseniz uzun yollar sol bek pozisyonunda sorun yaşamanıza engel olacak olan bu Palermo'lu futbolcu, vereceğiniz paraya değecektir.


FM 2016 başarılı sol bek açısından hiç de sıkıntı çekmiyor, bu liste daha da uzatılabilir, ama ilk etapta bu sol bek önerilerini dikkate almanız, başarı şansınızı artıracaktır.

Yorumlar