FM 2016 En İyi Sağ Bekler - Transfer Önerisi

Sol bek mevkisi futbolcuları gibi sağ bekte oynayanlar da oyunun kaderini değiştirebilecek şansa sahip. Yakın geçmişte çok fazlsa sağ/sol bek sıkıntısı yaşanmış olsa bile şu sıralar bu mevkilerde rahatlıkla oynayabilen futbolcu sayısı oldukça fazla. Philipp Lahm, Dani Alves gibi dünya yıldızlarının sağ beklerin son temsilcileri olduğunu düşünenler de var. Ama arkadan gelen ve kendini gösterme şansını kovalayan birçok yetenek var. Aşağıdaki listede bu yeteneklerden 10 tanesini bulacaksınız. Gerçek futbol dünyasında ne olur bilemeyiz ama Football Manager 2016 sahalarında yıldızlarının parlayacağı garanti.



Sağ bek pozisyonu için transfer önerisi:


1. Hector Bellerin
Arsenal'de büyük bir çıkış yakalayan Hector Bellerin, FM 2016'da  da büyük bir potansiyele sahip. Hız ve hızlanma özelliklerinin inanılmaz seviyelerde olması da fiyatının artmasında etkili oluyor. Transfer için ödenecek para çok gibi gelebilir, ama henüz 20 yaşında olması ve daha bu yaşta mükemmel bir form grafiği çizmesi, sağ bek pozisyonunu uzun yıllar boyunca garantiye almanızı sağlayacak.


2. Mario Fernandes
24 yaşındaki sağ bek oyuncusu yeteneklerine göre çok ucuz bir bonservis bedeline sahip. Diğer seçeneklerin birçoğuna göre yaşlı gibi durabilir, ama önünde yüksek performansla oynayabileceği en az 10 yılı var.


3. Elseid Hysaj
Elseid, sağ bek mevkisi için yatırım yapmaya değecek bir oyuncu. Henüz 21 yaşında olması, gelişimine son sürat devam etmesini sağlıyor. Çok değil, 1-2 sezon içinde de sağ bek pozisyonunda vazgeçilmeziniz olacak.


4. Seamus Coleman
Gözlemci raporlarına pek de güvenmemeniz gerektiğinin bir kanıtı da Coleman. Yetenekleri çok fazla gelişme göstermeyecek, ama şu andaki hali bile üst düzey bir sağ bek olmasını sağlıyor.


5. Dani Carvajal
Dünya üzerindeki tüm takımlarda rahatlıkla oynayabilecek olan bu sağ bek, henüz 23 yaşında ve yetenekleri üst düzey seviyede. Tek sorun onu Real Madrid'den koparıp almak olacak. Ama transferi gerçekleştirebilirseniz karşılığını fazlasıyla alacaksınız.


6. Matti De Sciglio
Milan'ın böylesine önemli bir sağ bek oyuncusunu bu kadar ucuza elden çıkarıyor olması çok şaşırtıcı. Gelişime açık, hızlı ve iyi teknik özelliklere sahip. Sağ bek için ciddi bir transfer yapmak istiyorsanız hiç düşünmeyin.


7. Sime Vrsaljko
Birçok menajer tarafından bilinen ve gittikleri her takıma götürdükleri mükemmel bir sağ bek oyuncusu. Zor durumlarda sol bek pozisyonunda da kullanabilirsiniz. Güvenilir ve istikrarlı bir sağ bek ihtiyacınız varsa mutlaka deneyin.


8. Aissa Mandi
Listedeki diğer isimlerin birçoğuna göre daha ucuz bir tercih. Ama yetenekleri ve performansı diğerlerinden hiç geri kalmıyor. Bütçeniz sıkıntılıysa ilk sağ bek tercihiniz olabilir.


9. Gino Peruzzi
22 yaşında, genç ve etkili bir sağ bek oyuncusu. Henüz kendini geliştirmesi gereken birkaç yanı var ama bu kadar ucuz bir fiyatı olması ve çok yönlü bir futbolcu olması onu cazip kılıyor.


10. Bruno Peres
25 yaşındaki bu sağ bek, transfer ettiğiniz gün ilk 11'e koyabileceğiniz yeteneğe ve deneyime sahip. Genç oyuncular kadar hızlı olmasa da hala iyi bir gelişim gösteriyor. En etkili özelliğiyse hızı.

Yorumlar