Türkiye Ligi Yabancı Sınırı Kaldırma - Football Manager 2015



Football Manager 2015 yabancı sınırlamasını kaldırma ihtiyacı, oyun piyasaya çıktıktan sonra Türkiye liglerinde yabancı sayısının artırılması ile ortaya çıktı. Gerçek süper ligde olduğu gibi FM 2015 Türkiye liginde de yabancı limitinin az olması yüzünden kaliteli takımlar kurmak gerçekten zordu. Yabancı limitinin kalkması ile birlikte yeteneksiz yerli futbolculara çok yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalmıyoruz.


Football Manager 2015 Editörü sayesinde sonradan gelen bu kuralları oyuna ekleyebiliyoruz. Fakat editöre rağmen veritabanında ülke kurallarını değiştirmek çok zahmetli bir iş, çok uğraş gerektiriyor. Birebir yabancı kuralını uygulamaya gerek yok, yabancı limiti olmasın yeter diyorsanız daha basit bir yol var.

Yabancı kısıtlamasını kaldırma işlemine başlamak için önce Steam'den LIBRARY (KÜTÜPHANE) menüsünde bulunan TOOLS (ARAÇLAR) kısmına giriyoruz.
                                        ( Football manager 2015 editörü nasıl indirilir )
 Çıkan listede Football Manager 2015 Editor programına sağ tıklayıp yükleyin. Programı çalıştırdığınızda karşınıza şöyle bir ekran çıkacak :


Fotoğrafta da görüldüğü gibi menüden Veritabanı seçilecek, sol altta çıkan menüden de Ülkeler seçilmiş olacak. Daha sonra çıkan Filtre bölümüne Türkiye yazıp aratın, çıkan seçeneğe çift tıklayarak ülke ayrıntılarına giriyoruz.


Ülke ayrıntılarına girdiğimizde karşımıza çıkan yeni menüden Yabancı Olarak İşlem Görmeyecek Ülkeler seçeneğine tıklayın. Ekle tuşuna 6 defa tıklayarak şekildeki gibi bir görüntü elde edin. Kıta listesinin oklarına tıkladıktan sonra "ara" kısmındaki yere mouse ile tıklayıp enter tuşuna basın. Boş arama yapacaksınız, böylece 6 kıta listesi karşınıza gelecek. "EKLE" ile oluşturduğumuz 6 seçeneğin her birine bir kıta seçin.

Daha sonra "Editör Verisi Farklı Kaydet..." şeklinde veritabanını kaydedin. Ama yaptığınız bu değişiklik sadece yeni başlayacağınız oyunlarda geçerli olacak, kayıtlı oyunlarınızda işe yaramaz. Yeni oyuna başlarken de veritabanı olarak kaydettiğiniz veritabanını seçmeniz gerekiyor.

Bu değişiklikten sonra kurallarda hala "en fazla 4 yabancı" şeklinde maddeler duruyor olacak, ama dünyadaki tüm futbolcular yabancı oyuncu olarak görünmeyeceği için sıkıntı yaşanmayacak, herkes yerli oyuncu statüsünde oynayacak.

Daha önce hazırlanmış veritabanı dosyalarını nereye yüklerim diyorsanız, dosyalar hangi klasöre yüklenir diye merak ediyorsanız;
\Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2015\editor data
Dosyayı bu klasöre atın, yeni bir kariyere başladığınızda çıkan veritabanı seçeneklerinde yeni eklediğiniz seçeneği de göreceksiniz.








Yorumlar