FM 2015: Personel - Genel Bilgiler



Football Manager oynarken menajer olarak bir göreviniz de saha dışındaki çalışan personelin yönetimini iyi bir şekilde yapmaktır. Kimlere hangi görevleri vereceğiniz ve görevi alacak bu kişinin yetenekleri sezonun gidişatını değiştirebilir.



Oyundaki Kulüp Çalışanları menüsüne girdiğinizde Üyeler kısmında takımdaki mevcut personelin isimlerini ve görevlerini görebilirsiniz. Her görevin farklı sorumlulukları ve gerektirdiği farklı özellikler vardır. Standart personellerin özellikleri olan gözlemci özellikleri, antrenör özellikleri ve fizyoterapist özellikleri konularından bahsetmiştik. Kulüp Çalışanları menüsünde personelle ilgili yer alan diğer kısımlar ise Yardımcı Ekip Danışmanlığı, Sorumluluklar ve Personel Arama.

Sorumluluklar kısmında uğraşmak istemediğiniz işleri; görevi ve yetenekleri uygun diğer personele aktarabilirsiniz. Örneğin kiralık/satış listesine koyduğunuz oyunculara kulüp bulma görevini Futbol Direktörü'ne verebilirsiniz.

Personel Arama ile istediğiniz özelliklerde ve deneyimde personel arayabilirsiniz ve işe alabilirsiniz. Personel işe alma ile ilgili başlığa göz atabilirsiniz.

Kulüp çalışanları listesinden bir personelin adına tıkladığınızda gelen genel bakış ekranında, özelliklerini ve farklı birkaç bilgisini görebilirsiniz.

Personel Özellikleri:
FM 2015'te, futbolcularda olduğu gibi personelde de yetenekler 1-20 değerleri arasındadır. Personelin özellikleri antrenörlük ve zihinsel olarak ikiye ayrılıyor. Her görevi etkileyen farklı farklı personel özelliği kombinasyonu var. Her çalışanın sahip olması gereken özellikler, pozisyonuyla birlikte gelen doğal görevlerinin yanında atanan görevlerini de göze alarak belirlenen özellikler olmalı. Bununla ilgili Personel Görevleri yazısını okuyabilirsiniz.

Personeller, yaptıkları göreve göre özelliklerinde gelişim gösterirler. Ayrıca antrenörlerin özellikleri, girdikleri Antrenörlük Lisans Derecesi sınavlarını geçmeleri halinde de belirgin bir artış gösterebilir.
Bu lisans derecelerinin sıralaması da şu şekilde; (düşükten yükseğe doğru)
Ulusal C Lisansı
Ulusal B Lisansı
Ulusal A Lisansı
Kıtasal C Lisansı (Uluslararası C Lisansı)
Uluslararası B Lisansı
Uluslararası A Lisansı
Uluslararası Pro Lisans

Personelin genel bakış sayfasının sol tarafında, kısmen önemli olan milliyeti, yaşı, itibarı ve antrenman alanı uzmanı gibi bilgileri de dikkate alınmalı. Ayrıca işe alımlarda aldığınız kişinin göreve yatkınlığını da mutlaka kontrol etmek lazım.

Yorumlar