Football Manager 2015 - Menajer

Football Manager serisinin tüm oyunlarında, menajer olarak kulübünüzün en kıymetli personelisiniz. Direktörlerin gerçekleştirmediği tüm sorumluluklar sizin üstünüzde, hatta antrenman sahasında da antrenör olarak görev alıyorsunuz.



FM 2015 kariyerine başlarken, size verilen belirli miktardaki puanları antrenör özellikleri veya zihinsel özellikler için kullanıyorsunuz. Bu dağıtımı yaparken oyun stilinize göre değişik varyasyonlara gidebilirsiniz.

Bu puanları dağıttığınız özellikler arasında antrenman seviyesine etki eden Hücum, Defans, Kondisyon, Kaleciler, Taktik, Teknik, Kararlılık, Motivasyon, Disiplin Seviyesi gibi daha önceden bahsettiğimiz antrenör özelliklerinin yanında, genel antrenmanlar için Adam Yönetimi ve genç takım antrenmanı için Gençlerle Çalışma özellikleri de yer alıyor.

Disiplin seviyesi özelliği ne kadar yüksek olursa, oyunculara yükleyebileceğiniz antrenman yükü de o kadar fazla olacaktır, oyuncuların antrenman yüküne itiraz etmesi daha geç olacaktır.

Adam yönetimi, oyuncularla yaptığınız bireysel konuşmalarınızdan daha olumlu sonuçlar alabilmenizi sağlar.

Motivasyon, antrenmana etkisinin yanında takım konuşmalarında da oyuncuları gaza getirmenizde faydalıdır.

Adaptasyon özelliği ne kadar yüksek olursa, yabancı bir kulüpten teklif alma şansınız o kadar artıyor.

Kararlılık ne kadar yüksekse, kulüp yönetimi isteklerinizi gerçekleştirmeye o kadar hevesli oluyor.

Oyuncu bilgisi ve genç oyuncu bilgisi de kulübün gözlemci ağının seviyesini belirliyor, ama sadece özellik maskeleme aktif edilmişse.

Kariyerinizi nasıl devam ettirmeyi düşünüyorsanız, puanlarınızı dağıtırken yukarıdaki özelliklere göz atıp o şekilde hareket etmelisiniz. Antrenmanları tamamen antrenörlere bırakabilirsiniz veya takımı konuşarak coşturması için iyi bir asistan menajer işe alabilirsiniz. Karar sizin.

Yorumlar