Form Düşüklüğü


Sezon yeni başlamıştır, her şey iyiye gidiyordur, arka arkaya galibiyetler alınıyordur ama bir anda işler tersine döner. Anlam veremediğiniz puan kayıpları yaşarsınız. Benim gördüğüm kadarıyla bunun en büyük iki sebebi var. Birincisi yetersiz sezon öncesi antrenman programı. İkincisi ise çok sıkışık ve yoğun bir fikstüre sahip olmak.



Sezon öncesi hazırlıklarda takıma biraz yüklenmenin kimseye zararı olmaz. Çok çalışmaktan isyan eden oyuncuları dikkate almayın, sezon sonu gelip teşekkür edeceklerdir. Henüz abartık çok yüksek denemedim ama sezonun ilk maçından 4-5 gün öncesine kadar YÜKSEK seviyede antrenman yaptırmak sezon sonuna kadar takımın ayakta kalmasını sağlar. Genelde kondisyon ağırlıklı sezon öncesi hazırlık öneriliyor ama benim tercihim dengeli ama yüksek seviyede bir antrenman programı. Kondisyon odaklı olduğu zaman sezon öncesi çok fazla sakatlık yaşadım. Şanssızlık mı yoksa bilimsel bir gerçek mi henüz kesin bir bilgi olmasa da aynı takımı 4-5 sezon takip edince elde ettiğim sonuç bu.

Sezon öncesi hazırlıklarınız tamam olsa bile özellikle İngiltere liginde takım yönetiyorsanız yoğun maç programı oyuncuları çok yoruyor. Oyuncuların kondisyonları %93-94 olsa bile gördüğünüze aldanmayın. Çok yoğun maç yaptıklarında yorgun düştü uyarısı gelmese bile formlarının düştüğü kesin. O yüzden sık sık rotasyona gidebileceğiniz bir kadronuzun olması çok daha iyi olacaktır. İlk 11'deki her oyuncunun bir yedeği olması, en az 22 oyunculuk bir kadroyla sezona başlamak faydalı olacaktır.

Yorumlar