FM 2015 - Kadro Oluşturma


Football manager 2015'te nasıl kadro oluşturulur? İyi bir kadro oluşturulurken nelere dikkat edilmeli? Kadro kurma konusunda nelere dikkat edilmeli?Oyuncuların kadro durumunun belirlenmesi, futbolcu kişiliği ve altyapıya odaklanma konuları kadro oluştururken ne kadar etkili? Kadro oluştururken dikkat edilmesi gereken faktörlerden bazıları uzun vadede etki edeceği için ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi.



 İyi bir kadro oluşturabilmek için dikkat etmek gereken birkaç farklı faktör var. En önemlisi, her pozisyon için kadro derinliğinin yeterli olmasına dikkat etmek gerekiyor. Her pozisyonda oynayabilecek en az iki oyuncu bulundurmak, sakatlıklar ve cezalar gibi durumlarda faydalı olacaktır. Ayrıca kadroda rotasyona gitmek gerektiğinde de kadro derinliğinin iyi oluşturulmuş olması gerekiyor. Kadroda çok yönlü oyuncuların bulunması da hem taktik hem kadro açısından faydalıdır.




Kariyerde ilerledikçe altyapıyı geliştirmek ve genç yetenekler yetiştirmek de kadro derinliği için önemli. As kadronuzu alttan destekleyecek olan bir yedek ve genç takımın olması, her sezon takımdaki pozisyonlar için yeni oyuncular üretilmesini sağlar. Altyapıya odaklanmak, uzun vadede finansal olarak da fayda sağlayacaktır. Fahiş fiyatlara transfer yapmak yerine altyapıdan yetişen oyuncuları kullanabilir, gerekirse taktiğimize uygun olmayan gençleri satarak gelir elde edebiliriz.
 
Yeni transferler yaparken futbolcu kişiliğinin pozitif kişiliklerden olması da uzun vadede kadro kişiliği için önemli. Pozitif kişilikli futbolcular uzun vadede genç oyunculara öğretmenlik yaparken kişiliklerinin olumlu şekilde gelişmesini sağlar. Ayrıca pozitif kişilikli bir kadro, hem saha içinde hem de saha dışında daha uyumlu ve sorunsuz performans gösterecektir.




Oyuncunun kadro durumu rasgele seçilmemesi gereken bir ayrıntı. Kadronun sezon ortasında isyan edip moralinin düşmesini istemiyorsak buna özen göstermeliyiz. Kadro durumu; kilit oyuncu, as takım, rotasyon, yedek, gelecek vadeden, genç, gereksiz şeklinde derecelendiriliyor. Kesin bir rakam yok ama ideal bir kadroda 4-5 tane kilit oyuncu ve 6-7 tane as takım oyuncusu bulundurmak tavsiye edilir. Bu kilit oyuncular ve as takım oyuncuları kadronun bel kemiğini oluşturan ve en çok maç süresi alacak olan oyunculardan seçilmelidir. Toplamda yaklaşık 11 tane de rotasyon oyuncusu, yedek oyuncu ve gelecek vadeden oyuncu bulundurun. Bu oyuncular, as oyuncuları dinlendirirken veya yedek olarak maç gününde kadroda yer alan oyuncular olmalı. Bu şekilde bir kadro, her pozisyonda iki oyuncu olacak şekilde yaklaşık 22 kişiden oluşacaktır. Artan oyuncuları da yedek oyuncu, gelecek vadeden oyuncu ve genç oyuncu şeklinde 21 yaş altı takımına gönderin.

Gelişim göstermeyeceği belli olan, ihtiyacınız olmayan ve kesinlikle kadroda yer bulamayacak oyuncuları olabildiğince hızlı bir şekilde satmaya bakın. Henüz ana kadroya destek veremeyecek durumda olan gençleri de kiralayarak veya kulüp içi antrenmanlarına odaklanarak geliştirmeye devam etmekte fayda var.

Kadroda farklı pozisyonlarda ve farklı rollerde verimli şekilde oynayabilen oyuncular bulundurmak, hem taktik çeşitliliği hem de maç sırasındaki müdahaleler açısından kolaylık sağlar. Oyuncu geliştirirken veya yeni transferler yaparken oyuncunun iyi olduğu pozisyonların ve rollerin taktiğe uygun olup olmadığı gözden geçirilmeli.



Yorumlar

  1. benim yaptığım takımda 3 kilit oyuncu var ve şimdilik iyi gidiyor. yardımcı oldu, teşekkürler!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder