Personel Arama ve İşe Alma: FM 2015

Yeni bir Football Manager kariyerine başladığımızda, ilk olarak takıma bir göz atıp daha ucuz ve daha iyi personel bulabilir miyiz kontrol etmek lazım. İşe alım yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç özellikten de bahsedeceğiz.



Personel görevleri başlığında belirttiğimiz sorumluluklar ve gereken özellikler dışında, personel işe alırken maaş, ayrılacağı takıma ödenecek tazminat, personel yaşı, deneyimi ve yönetimin personel limiti gibi konulara da dikkat etmemiz gerekiyor.

Maaş konusunu etkileyen en önemli faktör, personelin itibarı. İtibarı yüksek olan personel, daha yüksek maaş isteyecektir. Eğer finansal olarak güçlü değilseniz, itibarı düşük personelleri tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Ödenecek tazminatı, personele teklif yaptığınızda Teklifi Öner tuşunun üstünde gösterilecektir. Bu miktar transfer bütçenizden düşeceği için dikkatli olmanızda fayda var.

Yüksek itibarlı bir kulüp yönetiyorsanız, kulüp çalışanlarının da daha yaşlı ve daha deneyimli olmasını tercih etmelisiniz. Eğer alt liglerde bir takım yönetiyorsanız, zaten bu tarz personeli takıma getirebilmeniz neredeyse imkansız olacaktır. Antrenör işe alıyorsanız da antrenör lisans derecesinin yüksek olması, yüksek itibarlı bir kulüp için iyi olacaktır. Alt seviye bir takım için daha düşük lisanslar tercih edilebilir, zaten zamanla antrenörler sınavlara girip bu dereceleri yükseltme şansı buluyorlar.

Yönetimin personel limiti, sizi zaman zaman sıkıntıya sokabilir. Yönetimden bu limiti artırmasını talep edebilirsiniz, fakat onaylanması her zaman mümkün olmayabilir. Hangi görev için ne kadar limitiniz olduğunu görmek için YÖNETİM menüsünde Kulüp Çalışanları kısmına bakabilirsiniz.
Kabaca, limitlerin size imkan verdiği kadar gözlemci, antrenör ve fizyoterapist işe almanız iyi olacaktır. Ama özellikle düşük bütçeli, düşük ligde bulunan takımlarda personel alımlarında dikkatli olmanız gerekebilir, yoksa finansal olarak zor duruma düşebilir, takıma yeni futbolcular alamayabilirsiniz. Antrenör alırken de antrenman-antrenörler menüsünde görünen Antrenör İş Yükü kısmında her kategoride Hafif seviyesine gelene kadar antrenör almakta fayda var.

Personel Bulma
Kulüp Çalışanları menüsündeki Personel Arama kısmında,  istediğimiz koşulları ve özellikleri filtreye girerek tam aradığımız personel listesine ulaşabiliriz.Kulübün ihtiyaçları doğrultusunda filtreyi istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

Eğer personel almanız gerekiyorsa fakat yönetimin verdiği limite takıldıysanız, göndermek istediğiniz personeli seçip sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh etme teklifi gönderebilirsiniz. Eğer bu olursa ödeyeceğiniz tazminat daha düşük olacaktır.

Yorumlar