FM 2016 - 10 Kaleci Önerisi

Football Manager 2016 da gerçek hayattaki gibi golcü oyuncuların kitlelerin takdirini topladığı, diğer pozisyonlarınsa sadece deneyimli gözler tarafından takdir edildiği bir oyun. İşte bizim gibi dikkatli FM 2016 menajerleri için başarısızlık ihtimali taşımayan bir kaleci önerisi listesi;





1 - Geronimo Rulli
Eğer kaleci ihtiyacınız acil değilse, ama bir sonraki sezon için mevcut kalecinize güvenmiyorsanız Rulli tam aradığınız oyuncu. FM 2016 ilk sezonuna İspanya Ligi'nin ortalama takımlarından olan Real Sociedad'da başlayan Rulli'nin kontratı ilk sezon sonunda sona eriyor. İyi bir takiple ve oyuncuyla ilgilendiğinizi basına sızdırarak bu oyuncuyu kendi tarafınıza çekebilirsiniz. Sözleşme yenileme veya başka takıma transfer olma durumuna karşı gözünüzü dört açın. Eğer finansal sorun yaşamıyorsanız bu kaleciye yatırım yapmaktan kaçınmayın, paranızın karşılığını verecektir.

2 - Bernd Leno
Henüz 23 yaşında olmasına rağmen adını en iyi kalecilerin arasına yazdıran Leno, paranız varsa hiç vakit kaybetmeden almanız gereken bir kaleci. Uzun yıllar boyu kalede sorun yaşamazsınız.

3 - Timo Horn
Kaleci arayışında olanlara piyango vurdu. Kaleci önerisi istiyorsanız ve transfer sürecinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini istiyorsanız Football Manager 2016 tarihinin en iyi kaleci önerisi Timo Horn olacaktır. Kontratındaki serbest kalma maddesi sayesinde kimsenin nazını çekmeden 22 yaşındaki bu başarılı kaleciyi kadronuza kazandırabilirsiniz.

4 - Ron-Robert Zieler
Kontratında yüzümüzü güldüren serbest kalma maddesi bulunan bir diğer kaleci olan Zieler, bazı özellikleri düşük olsa da uzun vadede istikrarlı bir form gösteriyor. Düşük olan özellikleri de mevkisinde çok önemli olmadığı için sorun yaratmayacaktır.

5 - Gianluigi Donnarumma
Sadece 16 yaşında olan Donnarumma, yaşına göre abartılı özelliklere sahip. Eğer sabrınız varsa, biraz deneyim kazandırdıktan sonra çeyrek yüzyıl kaleci sorunu yaşamazsınız.

6 - Fernando Muslera
Fazla söze gerek yok, hepimiz kalitesini ve yapabileceklerini biliyoruz. Henüz 29 yaşına girmiş olan Muslera, wonderkid takıntısı olmayan menajerler için güvenilir bir seçim olacaktır. Neredeyse 100 maça yaklaşan milli takım deneyimi de Uruguay'lı kalecinin iyi bir tercih olmasını sağlıyor.

7 - Yann Sommer
Tam bir takım oyuncusu olan Yann Sommer, FM 2016 kariyerini bir üst seviyeye taşımaya hevesli olan menajerler için iyi bir seçim olacaktır. Henüz 26 yaşındaki İsviçreli kaleci sağlam refleksleriyle de dikkat çekiyor.

8 - Bartlomiej Dragowski
Henüz yolun başında olan bu Polonyalı genç kaleci, tüm diğer wonderkidler gibi biraz sabır ve çalışma istiyor. Ama bir noktada maçı çevirecek duruma geleceği garanti, bu yüzden ne kadar erken alırsanız o kadar iyi. Çünkü vakit geçtikçe fiyatı da artıyor.

9 - Alisson
Brezilyalı kaleci wonderkid listesinin en gençlerinden birisi olmayabilir, ama 22 yaşındaki bu kaleci formunun zirvesine çıktığında en üst düzey kulüplerde oynayabilecek kalitede bir oyuncu. Alisson gelişiminde maç oynamaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bu yüzden hemen oynatacak durumda değilseniz üst düzey bir lig takımına veya ingiliz 1. ligi gibi kaliteli bir alt lige kiralık olarak göndermenizde fayda var.

10 - Predrag Rajkovic
Teknik özellikleri yüksek bir kaleci olan Rajkovic'in en büyük dezavantajı hızı. Ama 19 yaşında olmasına rağmen Sırp milli takımı formasını sırtına geçirmiş olan bu genç yetenek, bu dezavantajı da çalışarak telafi edecek kadar genç. Kaleci pozisyonu için iyi bir uzun vadeli yatırım olacaktır.

Yorumlar